Hönan

Hönan
Hur ofta har jag inte velat samla dina barn, såsom hönan samlar sina kycklingar under vingarna. Matt.23:37

lördag 19 april 2014

Salamno, i dag har vi varit uppe på Tossa. Ett berg nära Dessie 2900 m över havet, det tog 3h upp och ner tillbaka. Hjärtrytmen steg och svetten lackade, men upp kom vi och det gick bra.

Nästan uppe kom en liten mami ålder ca 85. Hon var så liten, på fötterna hade hon små nätta plastskor kanske storlek 34. Hon välsignade oss flera gånger med den Högstes beskydd. Kysste Christins händer flera gånger, bjöd oss hem till sitt hem på kaffe, vi tackade nej tack och fotograferade henne, med hennes tillåtelse. Underbart människomöte.

De människor som bor i bergen saknar oftast väg så de måste över bergen när de skall till sitt hem. Barnen promenerar varje dag till och från skolan ca 2h per tur tar det för dem.
Vi mötte också fåraherdar som gärna ville bli fotograferade.
Vår beundran och respekt för bergsmänniskorna, vi hade inte förstått vilket hårt liv de har, och så har vi bara sett en bråkdel.

Vi har fått ett tillfälligt husdjur, ett får som skall bli påskalamm ännu i dag, på vägen till Tossa såg vi gamar som höll sig nära bebyggelsen för dem är det fest i dag med så många slaktade får.

Hemma igen blev vi bjuden på kaffe och kaka hos Annika, kvargpirog vad gott.
Nu väntar pizza och bastu hos Christine.
Påsk hälsningar från Dessie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar