Hönan

Hönan
Hur ofta har jag inte velat samla dina barn, såsom hönan samlar sina kycklingar under vingarna. Matt.23:37

lördag 19 april 2014

Lördagmorgon kl 9 var vi färdigt ställda för påskvandring. Vi skulle bestiga Tossa berg, 2900 m över havet. Christine, Samuel och Mesfin från Etiopien, James från Kenya, Karin och Lotte. En härlig vandring med branta stup,stigen hal av damm och lösa stenar. Vi gick långsamt, ibland mötte vi någon med åsnor, ibland med får, någon bar på en tunna. Alla var glada och pratsamma, önskade oss frid och välsignelse. Etiopier hälsar alla de möter med Salam-Frid, en underbar hälsning.
Christine och Mami som vi träffade på, nästan uppe på berget. Hon gick med en yngre man, troligen son eller sonson. Hur denna gamla kvinna klarade att ta sig upp och nerför berget är en gåta, men det är enda vägen till samhället så hon var säkert van. Hjärtligt leende välsignade hon oss flera gånger. 
Vilken underbar utsikt och vilken underbar natur detta land har. Vi närmar oss nu högsta höjden vi var på innan den spännande nerfarten började. Vi knöt skorna bättre justerade remmar på skorna och klättrade neråt på andra sidan berget. En smal "trodo" och sen stup...men oj vilken utsikt.
Så här nära stupet vågade varken Karin eller jag. 400 meter rakt ner, hui. Vi drack och åt vårt medhavda här på denna vackra plats.
På ett ställe var hela stigen upptagen av lastade hästar och åsnor och en hel del folk. Fram med kameran igen, men åsnor vill inte posera så hälften hade hunnit igenom innan jag hunnit fota :)
När en av männen såg att jag fotade djuren ville han också fotas, han ställde sig nära Karin och genast var där flera som ville vara med. De var glada, hälsade Salam och välsignade oss. En fin tur närmar sig sitt slut.

1 kommentar:

  1. Det är så roligt att följa med er blogg. Kul att ni bloggar så mycket och fina bilder! :) Kommer ihåg er i bön! Kramar

    SvaraRadera