Hönan

Hönan
Hur ofta har jag inte velat samla dina barn, såsom hönan samlar sina kycklingar under vingarna. Matt.23:37

tisdag 29 april 2014

Här ser ni ett stenbrott som alla dagar är fullt med män som jobbar med järnspett och hackor. Endast bleka utlänskor kan få dem att stoppa arbetet, men då hänger alla på sina hackor.
Alla i Etiopien är på väg, och de flesta män går med herdestaven över axlarna.  
Detta lilla gossebarn charmade oss alla. Han kom emot oss och skrattade och vinkade och pratade en massa med oss. En bit längre fram satt hans mor med utsträckt hand och begärde pengar. Då vi insåg att han vid sina unga år redan var trimmad att tjäna pengar bleknade charmen. Stackars barn som inte får vara barn.
Ett annat människomöte som berörde var mötet med denna unga man. Trots sitt handikapp kämpade han för sitt uppehälle och sina högskolestudier. Han sålde olika halssmycken. Jag blev lycklig ägare till ett Davidsstjärna halssmycke. Grämer mig över att jag inte betalade mer...
Här är vår underbara handarbetslärarinna med en av sina elever, hon har ett hjärta av guld. 
Idag igen har vi varit på aktivitetscentret, och vad vi gläds att få umgås med kvinnorna där. Idag fick vi höra: vi älskar er. Våra hjärtan rördes och ögonen tårades. Vi enades med våra Etiopiska vänner att vi är systrar i Jesus Kristus, Amen.


2 kommentarer:

  1. Vad ni får vara med och mycket.. livsödena skiftar, men tron förenar.. oavsett var vi bor.. ni har inte så många veckor kvar nu heller, men ta vara på tiden.

    SvaraRadera