Hönan

Hönan
Hur ofta har jag inte velat samla dina barn, såsom hönan samlar sina kycklingar under vingarna. Matt.23:37

tisdag 29 april 2014

Godkväll!
Idag har det varit allmän vägninsdag i Etiopien. På vägen till aktivitetscentret stötte vi på tre gossar som gärna ville väga oss. Man kan tjäna på allt, eftersom det inte finns en våg i hemmet väger man sig på gatan. Går fint det också.

Vi förundrar oss över mångfalden i Christines arbete, sortera stickor som blivit hit skickade från Finland, stort lager. Som hon säger, finns det inte stickor eller virknålar kan ingen sticka eller virka, när någon är utan stickor använder de paraplypinnar.  Kreativiteten i Christine är stor.

En man på sjukhus behövde kalktabletter, vad är naturligare än att fråga Christine om hon kan fixa från Finland, hon hade ett eget lager. Människor behöver allt t.o.m. använda majonäsflaskor.

Ett människoöde som berört är en kvinna som levde som prostituerad, hon inbjöds av en FMS missionär att komma till ett kristet möte. Kvinnan kom, hon kom flera gånger och berördes av budskapet om Jesus.
Hon kom till tro och ville lämna sitt gamla liv och följa Jesus. I dag satsar hon sitt liv på att hjälpa andra som har svårigheter av olika slag. Herren är god.

En annan kvinna levde i ett äktenskap där hon inte respekterades. Hon nästan föraktades av mannens familj. Kvinnan blev helt utan självförtroende, gick aldrig ut, klädde sig i trasor. Hon blev erbjuden jobb på ett kristet ställe och livet har helt vänt för henne. Idag är hon en vacker, välklädd kvinna som återfått sitt värde. Tacka Herren ty han är god.

Det betyder oerhört mycket varje liten slant vi skänker av vårt överflöd. Det kan rädda och förändra många människors liv.

Sköt om er och varandra, Karin och Lotte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar