Hönan

Hönan
Hur ofta har jag inte velat samla dina barn, såsom hönan samlar sina kycklingar under vingarna. Matt.23:37

torsdag 17 april 2014

Godafton !
Skärtorsdag kväll, här rullar allt på som vanligt. Protestanterna samlas i hemmen för fasta och bön. Vi saknar nattvardsmässan i kyrkan där hemma. Det blir en annorlunda Påsk, men friden i hjärtat är den samma.

Detta land med alla färgstarka intressanta människor, allt är i rörelse, det omöjliga blir möjligt.
Alla säljer sitt, tandborstar av trästickor, det köper de på väg till jobbet. Människor kommer bärande på hönor, köksbordet, dubbelsängen de köpt på gatan. Stenar så mycket stenar på gatan, hur hästtransportern lyckas hållas på vägen är en gåta. Får och getter på stadspromenad,varför de är med till stan har vi inte lyckats lista ut. En oxe med sin skötare kom i dag joggande i rondellen, fort gick det, den skickliga gossen höll i svansen, några vevande runt sen svängde oxen dit han ville.

Trädgårdsmästarna utanför banken klädda i vita kirurg rockar med stora turbaner på huvudet, med en skära i handen en påse gräs i gången, när fåraherden kommer förbi skenande med skocken, köper han gräset. Smart va? Den som tyckt att trädgårdsmästarjobbet är smutsigt borde komma hit och se dem i deras vita rockar...
Sista besöket igår kväll utanför vår dörr var en herde med sin fårskock som gödde vår uppfart. På kvällen ber vi, kom till ro nu Etiopier, nu är det natt.
Allt från Dessie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar