Hönan

Hönan
Hur ofta har jag inte velat samla dina barn, såsom hönan samlar sina kycklingar under vingarna. Matt.23:37

fredag 2 maj 2014

1 Maj och vi är bjudna till Tsehay(handarbetslärarinnan) på lunch. Vi blev bjudna på ingera, det afrikanska surbrödet, med olika wotter. Vi fick riktigt festmat. Som ni ser äter Karin och Christine med händerna. Värdinnan väntade tills gästerna ätit färdigt förrän hon åt. Hon hade ett litet, spartanskt men prydligt hem
På gården hade hon olika odlingar, som ni ser odlade hon i nivåer för att få rum för mera. Det är inte riktigt såningstid här ännu därför finns inte så många växter. Slingerväxten i förgrunden är passionsfrukt.
Efteråt besökte vi en frisersalong som tre f.d. fadderbarnsflickor öppnat. Flickan som visade oss stället var mycket stolt fastän det var ett rum på 2x2,5 m. På fömiddagarna är salongen öppen och på eftermiddagarna gör de chips och någon form av munkar utomhus. Företagsamma flickor. Man blir så glad att se att det går bra för dem som fått vara med i fadderbarnsprojektet och skaffat sig en utbildning.
På gatan utanför salongen hade någon samlat skräp och placerat säckarna mitt på gatan. Några åsnor gick förbi och passade på att förse sig...
Det här är mini market. De har ju ett sånt i Kokkola också. Gemensamt för båda dessa är att de säljer bananer, om de int är slut.
Mannen på bilden är en viktig person för oss. Det finns fyra män med samma uppgift. De är vakter på området. De öppnar dörren varje kväll vi ska blogga. Om vi går utanför området flyttar de sig på utsidan av staketet, tittar efter oss och väntar där tills de ser att vi kommer tillbaka. Vi känner att de på ett alldeles särskilt sätt har omsorg om oss.
Dagen slutade underbart med majkalas hos Annika. Hon verkar ha en vana att sätta guldkant på vår vardag. Tack Annika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar