Hönan

Hönan
Hur ofta har jag inte velat samla dina barn, såsom hönan samlar sina kycklingar under vingarna. Matt.23:37

lördag 3 maj 2014


I dag vill jag gratulera dig kära pappa på födelsedagen, Herren vare med dig alla dagar, från Karin.
På fredagen var det dags att samlas vid aktivitetscentret igen. Här är min virkarkompis Hareg och hennes vackra dotter. Dottern fick komma med för att träffa oss. En väldigt glad och trevlig flicka som studerade till merkonom. 
Här är Hanna som stryker duken de sytt åt mig. Hand made in Africa. 
Fredagen var bakdag. Vi hade beslutit att baka två sorts småbröd. Här är det inte vanligt att folk har ugnar därför har de heller ingen vana att baka. Vi gick igenom varje liten detalj och varje moment. För oss är det inte så lätt att förstå att kvinnor inte kan baka men alla är vi barn i början. Här gör vi Tant Hannas kakor. Alla vill vara  med, alla vill försöka. När smeten är färdig rullar alla små kulor som ska bli kakor.
Här hackas nötter som ska vara i Sirapskakorna. På bilden handarbetslärarinnan och verksamhetsledaren för aktivitetscentret. Ni ser att alla verkligen ville vara med, och roligt hade vi. När kakorna var i ugnen gick de ännu en gång igenom alla moment. Att det var nytt för dem märktes också i glädjen av att få känna doften av småbröd som gräddas.
Här är resultatet. Stolta placerade vi kakorna på brickor, kokade te och bänkade oss för att avnjuta underverken.
Här sitter gänget och njuter. Ingen blygsamhet här, alla tar en, två, tre. Under testunden hölls det tal för oss, vi blev varmt tackade för allt vi gjort, för lärdomar, vänskap och glädje. Ledaren sa att allt hade varit så bra men den här dagen den bästa. Vi tackade för oss och sa att människorna vi mött här alltid kommer att finnas i våra hjärtan och att de är så välkomna till Finland. Detta gav upphov till en rungande applåd.
 Nu var det dags att dela kakorna, det räckte tre kakor var att ta hem för alla närvarande. 
Med vemod skiljdes vi från kvinnorna vi jobbat med och önskade Guds välsignelse åt varandra.
Nu har vi en dag till på centret och det med barnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar